Szolgáltatások

Légzésfigyelő készülékek bérlése

Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata 2015. és 2016. januárjában összesen 30 darab légzésfigyelő készüléket kapott a Gyermekeinkért ’91 Alapítványtól. A korszerű és megbízható légzésfigyelőket, a csecsemőkor legérzékenyebb időtartamára, az első fél évre, védőnői javaslatra, kis súlyú újszülöttek, koraszülöttek, ikrek, valamint egészségügyi problémával küzdő újszülöttek családjai kaphatják meg ingyenesen.

A légzésfigyelő készülékek kölcsönzésével kapcsolatban igényét a területileg illetékes védőnőn keresztül jelezheti. A készülékek bérlésével kapcsolatos további felvilágosítást a  Védőnői Szolgálat központjában nyújtanak.

Anyatejes Táplálást Támogató Védőnői tanácsadás

Szolgáltatásunk átmenetileg szünetel. Kérjük szíves megértésüket.

Szoptatással kapcsolatos információkat, oktatóvideókat, szakmai cikkeket honlapunkon a Digitális tanácsadás menüpontban olvashatnak.

Új szolgáltatásunkat 2019. januártól vezettük be, mely során kéthetente Czákné Varga Ildikó védőnő, IBCLC laktációs tanácsadó valamint Malek Éva védőnő várja azokat az édesanyákat, akiknek kérdésük, nehézségük van a szoptatással kapcsolatosan.

Várjuk azokat az anyákat, akik egy aktuális szoptatási problémát szeretnének megbeszélni, vagy aki azt igényli, hogy a saját védőnőjén kívül más szakembertől is megerősítést kaphasson szoptatással kapcsolatos kérdésére. Várjuk azokat az édesanyákat is, akik valamilyen speciális szoptatási nehézséggel (pl. ikrek, fejlődési rendellenességgel született, koraszülött baba szoptatása) találkoznak.

btr

A tanácsadás során lehetőséget biztosítunk különböző szoptatást segítő eszközök (mellszívó készülék, szoptanit) használatának megtanítására, indokolt esetben kölcsönzésére, melyeket a Gyermekeinkért ’91 Alapítvány adományozott az intézményünknek a tavalyi év során.

A tanácsadásokra jelentkezni a a 439-1378 telefonszámon, valamint a kozpont@obudaivedonok.hu e-mail címen lehet. A szolgáltatás során 30-40 perc ingyenes, szoptatásban képzett védőnői tanácsadás vehető igénybe. A tanácsadás a Védőnői Szolgálat Központjában (Gyenes u. 16.) és a Csobánka téri Védőnői Tanácsadóban valósul meg előre egyeztetett időpontokban.