Nagy sikerrel zajlanak a Védőnői Szolgálat idei évtől elindított Baba elsősegély foglalkozásai

Idén már több, mint 150 várandós pár, kisgyermekes szülő vett részt Óbudán a Védőnői Szolgálat keretei között meghirdetett Baba elsősegély tanfolyamokon.

Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet III. kerületi Kirendeltségének közreműködésével az idei évtől kínálja új programját, melyre hónapról-hónapra nagy igény mutatkozik a kisgyermekes családok részéről.

2019-ben eddig nyolc alkalommal vehettek részt a kerületi lakosok baba elsősegély oktatáson, idén még további két időpontban lesz lehetőségük elsajátítani az érdeklődőknek a sürgősségi alapismereteket.

Schadek-Bíró Éva, a Védőnői Szolgálat intézményvezetője kiemelte, különösen annak örülnek, hogy a továbbképzésre főként gyermeket tervező várandós párok jelentkeznek még annak ellenére is, hogy a foglalkozásokat minden hónapban hétfőn délelőtt tartják. Emellett persze sok kisgyermekes szülő, de több esetben nagyszülők, sőt még babysitterek is részt vettek már a képzésen.

Bár az új foglalkozás elindításának a kezdetén még a védőnői tanácsadókban tervezték a helyszíneket, hamar kiderült, hogy a nagyszámú érdeklődés miatt nagyobb befogadóképességű tereket kell keresniük a szervezőknek.

Az eredeti elképzelésnek megfelelően jelenleg havonta a kerület más-más helyszínén, Óbudán az Óbudai Kulturális Központban, Kaszásdűlőn a magyar Vöröskereszt Szőlőkert utcai irodájában és Békásmegyeren, a Békásmegyeri Közösségi Házban lehet csatlakozni a programhoz annak érdekében, hogy mindenki számára könnyen elérhető legyen a foglalkozás.

Az idei dátumok már decemberig megtalálhatók az intézmény Facebook oldalán és honlapján is, melyekre a kozpont@obudaivedonok.hu e-mail címen várják a regisztrációval egybekötött jelentkezést.

A program a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet III. kerületi Kirendeltségének együttműködve valósul meg, melynek előadója Barabás Dénesné Jeanette, a Magyar Vöröskereszt munkatársa.

A foglalkozás során felkészülhetünk arra, mit tegyünk gyermekünknél egy esetleges vészhelyzet esetén a mentők megérkezéséig, valamint elsajátíthatjuk a gyermekkorban leggyakrabban előforduló balesetek elsősegély-nyújtási ismereteit. Az elméleti tudás mellett csecsemő és gyermek AMBU baba segítségével a gyakorlatban is elsajáíthatjuk az újraélesztés technikáját.

A foglalkozás minden helyszíne bababarát, a képzéseken baba játszószőnyeggel, pelenkázási és szoptatási lehetőséget várjuk a családokat.

A program a VEKOP-7.2.2-17-2017-00001 „Egészséges közösséget építünk” projekt keretében valósul meg.