A Bárczi iskola büféje lett a legegészségesebb

Az Iskolabüfé Munkacsoport által 2018/2019. tanévre meghirdetett „Év Iskolabüféje” versenye véget ért.

A verseny részeként Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata iskolavédőnői 2019. év tavaszán ismét felmérték valamennyi III. kerületi oktatási intézmény iskolabüfé kínálatát egységes szempontok alapján, az OGYÉI ajánlása szerint.

A verseny második részében, 2019. májusban – a korábbi évekhez hasonlóan – az Iskolabüfé Munkacsoport tagjai idén is meglátogatták azt az 5 kerületi iskolabüfét, ahol az első felmérés során az iskolabüfék kínálata a legjobbnak bizonyult.

Az összesítések alapján a legtöbb pontot szerzett iskolabüfék és üzemeltetőik: a Bárczi Géza Általános Iskola (Petykó Mária), Csillaghegyi Általános Iskola (Pálmai István), Kerék Általános Iskola és Gimnázium (Kerényi Magyar Éva), Krúdy Gyula Általános Iskola (Dudás Illésné) és az Óbudai Nagy László Általános Iskola Váradi utcai székhelye (Hála József) lettek.

Az Iskolabüfé Munkacsoport szemléje során elsősorban az iskolabüfék korábbi évekhez képest történő változásait, az egészséges ételek arányát, kínálásának módját, az iskolabüfésnek az egészséges táplálkozás iránti elköteleződését és a közvetítésével kapcsolatos egyéni ötleteket, valamint a büfé környezetét értékelték, mely alapján kialakult a végeredmény.

Az „Év Iskolabüféje” cím győztese 2019. évben: Petykó Mária, a Bárczi Géza Általános Iskola iskolabüfé üzemeltetője lett. 

Petykó Mária, a Év Iskolabüféje 2019. cím győztese és az iskolabüféje

A győztes iskolabüfés 2019. május 31-én, a Bárczi Géza Általános Iskolában, az iskola tanulói előtt vehette át az „Év Iskolabüféje 2019.” serleget és az ajándékokat Kelemen Viktóriától, Óbuda-Békásmegyer alpolgármesterétől, az Észak-Budapesti Tankerületi Központtól és az Iskolabüfé Munkacsoport tagjaitól. A győztes iskolát egy évre megillető vándorserleget a tavalyi győztes iskolabüfés, Tarcsai Lászlóné, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium büfé üzemeltetője adta át az idei győztes Petykó Máriának.

A képen az idei és a tavalyi győztes, valamint a további díjazott iskolabüfé üzemeltetők Kelemen Viktória alpolgármester asszony, Sisa Péterné, a Bárczi Géza Általános Iskola igazgatója és az Iskolabüfé Munkacsoport tagjaival.

Az iskolabüfé Program 2008. év óta működik Óbudán Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere kezdeményezésére, melynek célja a III. kerületi oktatási intézmények tanulóinak egészséges táplálkozás iránti elköteleződésének és egészséges fejlődésének előre mozdítása. A program megvalósítását az e céllal létrehozott Iskolabüfé Munkacsoport koordinálja. Tagjai: Tamás Ilona igazgató (Észak-Budapesti Tankerületi Központ), Schadek – Bíró Éva intézményvezető (Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata), Szente Zsuzsa ápolási igazgató (Szent Margit Rendelőintézet) és Auer Ildikó egészségnevelő (BFKH III. ker. Hivatala Népegészségügyi Osztálya).