Baba elsősegély foglalkozás Békásmegyeren

Zsúfolásig megtelt a terem érdeklődőkkel március 25-én, hétfőn a Védőnői Szolgálat által meghirdetett Baba elsősegély foglalkozáson, melyet ezúttal Békásmegyeren, a Békásmegyeri Közösségi Házban tartottak meg.

A jelenlévők között a kisgyermekes családok mellett sok is kismama volt és a szervezők nagy örömére a képzésen sok apuka is részt vett.

A foglalkozást a Magyar Vöröskereszt munkatársa, Bababás Dénesné Jeanette tartotta, akinek segítségével a résztvevők elsajátíthatták a csecsemő és kisgyermek újraélesztés elméletét és gyakorlatát egyaránt.

A jelenlévők a Vöröskereszt által biztosított eszközökön, a csecsemő és kisgyermek AMBU babákon maguk is kipróbálhatták a helyes technikát. Az oktató a szülők mozdulatait figyelte és korrigálta azt, ha éppen szükséges volt vagy ütemesen dobolta az egyet – kettőt – hármat – négyet, a szívmasszázs ütemének megfelelően.

A foglalkozás oldott hangulatban telt, miközben a gyerekek boldogan játszottak, Jeanette az anyukák és apukák minden kérdésére kedves, de szakszerű választ nyújtott, felkészítve őket arra, hogy egy esetleges vészhelyzetben hogyan cselekedjenek a mentők megérkezéséig.

A foglalkozás második felében az otthon és játszótéren előforduló leggyakoribb balesetekből eredő sérüléseket ismerhették meg és azok elsősegélynyújtását sajátíthatták el a lelkes szülők, várandósok.

A délelőtt végére a szülők sok hasznos információval gazdagodva térhettek haza otthonukba, a helyszínen lehetőségük nyílt a Magyar Vöröskereszt által kiadott, legújabb elsősegélynyújtási ismereteket tartalmazó könyv megvásárlására is.

A Védőnői Szolgálata 2019. év elejétől indította el az új tanfolyamot a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet III. kerületi Kirendeltségének közreműködésével.

A program havonta, az év során három különböző helyszínen lesz elérhető a kisgyermekes családok számára folyamatosan, így belső – Óbudán, Békásmegyeren és Kaszásdűlőn. Valamennyi helyszínen a képzésre a gyermekkel érkezőket bababarát környezettel várják.

A képzés a VEKOP-7.2.2-17-2017-00001 „Egészséges közösséget építünk” projekt keretében az óbudai családok számára ingyenes!

Előzetes regisztráció szükséges a kozpont@obudaivedonok.hu e-mail címen. A képzés helyszíneiről és időpontjáról további információ a www.obudaivedonok.hu és a www.facebook.com/obudaivedonok/ oldalakon érhető el.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!