Év iskolabüféje verseny és Egészséges Táplálkozás Vetélkedője

Idén 10. alkalommal szervezték meg az Év iskolabüféje versenyt és az általános iskolás tanulók Egészséges Táplálkozás Vetélkedőjét a III. kerületben.

A programot az Iskolabüfé Munkacsoport irányítja, célja a III. kerületben működő iskolai büfék minél egészségesebb választékának, valamint a  tanulók e téren szerzett ismereteinek bővítése. Az Iskolabüfé Munkacsoport egybehangzó ítélete alapján Dudás Illésné, az Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola büféjének üzemeltetője nyerte el az Év iskolabüféje 2017 kitüntető címet, az ott kínált választék, a karakteres kialakítás és a higiénikus környezet szempontrendszere alapján.

A Barátság Park Szabadidő Centrumban megrendezett eseményen került sor az Egészséges Táplálkozás Vetélkedőjére is.  Az idei évben 11 harmadik kerületi általános iskola 5. osztályos tanulókból álló csapata mérte össze a tudását az egészséges táplálkozás témakörében, ahol ezúttal a Fodros Általános Iskola csapata bizonyult a legjobbnak. A díjakat Kelemen Viktória alpolgármester és Tamás Ilona tankerületi igazgató adták át. Az eseményen a gyerekek a csapatok a helyes táplálkozási ismeretek mellett a helyes kézmosásról, fogápolásról, konyhai balesetek ellátásáról is megmutatták a tudásukat. Kiszámolták, hány kockacukornyi cukor található egy liter szénsavas üdítőben és hogy hogyan kell helyesen tárolni az élelmiszereket a hűtőben. Mindemellett elsősegélynyújtási ismereteket is szerezhettek és különböző vetélkedőkön bizonyíthatták ügyességüket. Az eseményen lehetőség nyílt egészséges, magyar italok és saláták kóstolására is.

A versengést követően jelentették be az általános iskolás gyermekek részvételére számító rímfaragó versenyt, melynek ugyancsak az egészséges táplálkozás lesz a témája, és az iskolabüfé program fennállásának 10. évfordulóján, azaz 2018-ban lesz az eredményhirdetése.

(Forrás: www.obuda.hu)