Járványügyi intézkedések az intézményünknél 2020. március 16-tól

KEDVES SZÜLŐK! KEDVES VÁRANDÓSOK!

Az új típusú koronavírus járvány megfékezésére a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet és a deklarált személyes izolációs ajánlások alapján új, egyéni eljárásrendet vezetünk be a Védőnői Tanácsadóinkban. Az intézkedések az Önök, gyermekeik és az egészségügyi alapellátás biztosítása céljából történnek.

Mivel a fertőzések átadásának különösen kedveznek a várótermek, az ott zárt helyen történő várakozások, ezért 2020.03.16-tól Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata minden tanácsadójában a KÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSOK LÉPNEK ÉLETBE:

  • BETEGEN vagy KORONAVÍRUS GYANÚ esetén TILOS A TANÁCSADÓBA JÖNNI!
  • A VÁRÓTERMET LEZÁRJUK. A védőnők csak az előre egyeztetett időponttal rendelkező gondozottakat tudják beengedni, minden más esetben kérjük, hogy TELEFONON egyeztessenek a védőnőjükkel.
  • A tanácsadóba egyesével engedjük be a kint várakozókat. Egyszerre csak egy gyermek és egy szülő tartózkodhat a váróteremben, illetve az(ok), akiket éppen aktuálisan ellátunk. A többi gondozott addig kísérőjével a tanácsadó előtt, kint várakozik.
  • Kérjük, hogy a várakozás közben is tartsák be a higiéniás alapszabályokat és a javaslatokat! Ne köszönjenek egymásnak puszival, ne ölelkezzenek és tartsák a két méter távolságot! Erre figyelmeztessék gyermekeiket is!
  • Kérünk mindenkit, hogy személyesen KIZÁRÓLAG ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN, INDOKOLT ESETBEN JÖJJENEK! A védőnők telefonon és e-mailen elérhetőek maradnak az Önök számára.
  • Az egészségügyi személyzettel való KONTAKTUS SZINTÉN MINIMALIZÁLÁSRA KERÜL, a tanácsadási idők rövidülnek. Kézfertőtlenítő használata be és kilépéskor is kötelező!
  • Tanácsadás után minden gondozott után felületfertőtlenítést végzünk!

Köszönettel:
Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata dolgozói