Óbudai Kisgyermekes Családok Egészségnapja

A várandósoknak és kisgyermekes családoknak szóló program idén 2019. szeptember 27-én, pénteken 9.30-13.00 óra között kerül megrendezésre Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata szervezésében az Óbudai Kulturális Központban (III. Bp. San Marco u. 81.).

Mint minden évben, a szervezők az Anyatej Világnapjához kapcsolódóan idén is e programmal köszöntik azokat a kerületben élő édesanyákat, akik több hónapig vagy akár éveken keresztül is anyatejjel táplálják gyermeküket, illetve azokat az édesanyákat is, akik a Heim Pál Kórház Anyatejgyűjtő Állomására leadott női tejjel a kerületi kis súllyal született babáknak tudnak segíteni.

A rendezvény 9.30-kor ünnepélyes megnyitó keretében, Bús Balázs polgármester úr köszöntő szavaival veszi kezdetét. Ezt követően kerül átadásra az óbudai vándorbölcső immár 4. kis lakója számára. A programok egészen 13 óráig várják valamennyi kerületi várandóst, 0-3 éves korú gyermekkel érkező anyukát, apukát és nagyszülőt.

Az idei egészségnap is számos tartalmas programot, bemutatót, ingyenes szűrővizsgálatot és tanácsadást kínál a családok számára. Találkozhatnak szoptatást segítő, csecsemő- és kisdedtáplálási bemutatókkal, babakonyhával, babamasszázs bemutatóval. Megismerkedhetnek az újszülött és csecsemő újraélesztés technikájával, különböző babahordozó eszközök kötözési módjaival. A színházteremben kialakított játszóházban az óbudai védőnői tanácsadók baba-mama klubjainak programjait és számos egyéb, gyermekekkel foglalkozó szervezetet ismerhetnek meg. Az Önkormányzat és az óbudai szociális intézmények részvételével tájékozódhatnak a gyermekes szülőknek járó támogatásokról, szolgáltatásokról, a bölcsődei és óvodai beszoktatás menetéről.

A rendezvényre látogatók között számos, a kiállítók által felajánlott ajándékcsomagot sorsolunk ki. A rendezvény alatt babakocsi megőrzést, szoptatási és pelenkázási lehetőséget biztosítunk.

A részletes programunkért kövessék a www.facebook.com/obudaivedonok/ oldalunkat. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A program ingyenesen látogatható.

A rendezvény az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda VEKOP-7.2.2.-17-2017-00001 projekt keretében valósul meg.