2019. január 1-jével bővültek a védőnői körzetek

Óbudát szívesen választják otthonuknak a kisgyermekes családok. melyet a védőnők gondozási körébe tartozó kisgyermekes populáció számának emelkedése is jól mutat. Egy területi védőnő átlagosan 200-250 fő 0-7 éves korú gyermek és várandós gondozását végzi – területi ellátási kötelezettség alapján.

2018. októberi ülésén Óbuda-Békásmegyer Képviselőtestülete elfogadta a védőnői körzetek módosításával kapcsolatos rendeletet, melynek alapján az intézmény 2019. január 1-jétől újabb 2 körzettel bővült. A bővítés Óbudán a Vörösvári úti Védőnői Tanácsadót és Békásmegyeren, a Füst Milán utcai Védőnői Tanácsadót érintette. A körzetek bővítése során a tanácsadók többi körzetei is módosultak, így a területileg illetékes védőnő személye változhatott. A változásokról a korábbi gondozást végző védőnők a családokat tájékoztatták.

Új várandósok vagy beköltöző családok a honlap védőnő kereső funkcióján keresztül is megtalálhatják a naprakész információkat. További kérdés esetén a Védőnői Központ e-mail címén: info@obudaivedonok.hu keresztül vagy telefonon a 439-1378 számon is felvilágosítás kérhető.

A Védőnői Szolgálat 2019. január 1-jétől összesen 46 területi védőnői körzetben és 15 iskolavédőnői körzetben látja el a Budapest III. kerületében élő várandósokat, kisgyermekes családokat és 7-18 év közötti iskolás tanulókat.