Új szolgáltatással bővül az intézmény

Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata idén ünnepli 15. születésnapját, amely során a III. kerület védőnői ellátása külön, önálló önkormányzati intézmény keretei között valósulhat meg. Ebből az alkalomból az idei évben számos új programmal és ingyenes szolgáltatásaink bővítésével várjuk az Óbudán élő kisgyermekes családokat.

Anyatejes táplálást támogató védőnői tanácsadás címen kéthetente Czákné Varga Ildikó védőnő, IBCLC laktációs tanácsadó valamint Malek Éva védőnő várja azokat az édesanyákat, akiknek kérdésük, nehézségük van a szoptatással kapcsolatosan. Várjuk azokat az anyákat, akik egy aktuális szoptatási problémát szeretnének megbeszélni, vagy aki azt igényli, hogy a saját védőnőjén kívül más szakembertől is megerősítést kaphasson szoptatással kapcsolatos kérdésére. Várjuk azokat az édesanyákat is, akik valamilyen speciális szoptatási nehézséggel (pl. ikrek, fejlődési rendellenességgel született, koraszülött baba szoptatása) találkoznak.

A tanácsadás során lehetőséget biztosítunk különböző szoptatást segítő eszközök (mellszívó készülék, szoptanit) használatának megtanítására, indokolt esetben kölcsönzésére, melyeket a Gyermekeinkért ’91 Alapítvány adományozott az intézményünknek a tavalyi év során.

A tanácsadásokra jelentkezni a a 439-1378 telefonszámon, valamint a kozpont@obudaivedonok.hu e-mail címen lehet. A szolgáltatás során 30-40 perc ingyenes, szoptatásban képzett védőnői tanácsadás vehető igénybe. A tanácsadás a Védőnői Szolgálat Központjában (Gyenes u. 16.) és a Csobánka téri Védőnői Tanácsadóban valósul meg előre egyeztetett időpontokban.

A tanácsadások ideje: január 25., február 8., február 22. péntek 11.00-13.00 között lesz.