Óbudai védőnők segítik az autizmus korai szűrését

Fejlődéspszichológiai kutatásban való részvétel lehetősége

Az Óbudai-Békásmegyer Védőnői Szolgálata együttműködőként segíti az ADDAS Technology kutatóinak munkáját, melynek keretében örömmel ajánlunk figyelmükbe egy fejlődéspszichológiai kutatásban való részvétel lehetőségét.

A kutatás célja, hogy a szakemberek megértsék, hogy miként észlelik a kisgyermekek a társas helyzeteket. A kutatás eredményei nagyban hozzájárulnak egy olyan módszer megalkotásához, amely segíti az autizmusban érintett gyermekek korai szűrését.

A kutatásban főként 18-24 hónapos, illetve 12-30 hónapos kor közötti gyermekkel élő családok vehetnek részt. Az 1-1,5 órás vizsgálat keretében a gyermekek szemészeti szűrővizsgálaton, egy játékos fejlődéspszichológiai vizsgálaton (ADOS), valamint egy videós ingeranyag megtekintésére épülő mesenézős vizsgálaton vehetnek részt.

A vizsgálatok diagnózist nem eredményeznek, de azok eredményeiről a szülők tájékoztatást kapnak. A vizsgálat jól megközelíthető, III. kerületi helyszínen, gyermekbarát környezetben valósul meg. A kutatásban résztvevő családok időráfordítását a kutató cég 7.000 Ft értékű, választható (ALDI vagy LIDL) ajándékutalvánnyal honorálja.

Amennyiben részt venne a kutatásban, úgy kérjük, keresse fel védőnőjét további információkért! Segítsen Ön is!