Újraindult a védőnői szolgálat ingyenes babaelsősegély-oktatása

Intézményünk szervezésében újraindult az ingyenes csecsemő- és gyermekelsősegély-oktatás harmadik kerületi szülőknek, leendő szülőknek.

A foglalkozás során a szülők, leendő szülők felkészülhetnek arra, mit tegyenek gyermekükkel egy esetleges súlyos rosszullét, eszméletvesztés esetén a mentők megérkezéséig, valamint elsajátíthatják a gyermekkorban leggyakrabban előforduló balesetek elsősegélynyújtási ismereteit.

A program 2019-től, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet III. kerületi Kirendeltségének együttműködve valósul meg, az előadó Barabás Dénesné Jeanette, a Magyar Vöröskereszt munkatársa.

A baba elsősegély foglakozásokat idén májustól, a vírushelyzet javulását követően tudtuk újraindítani, az első alkalomra, május 24-re meghirdettet programra pár óra alatt beteltek a helyek, így telt ház mellett – 15 várandós/gyermekes pár, összesen 30 fővel – került sor az idei első elsősegély oktatásra a San Marco utcai ÓKK-ban. Azok számára, akik már nem fértek be erre az időpontra, felajánlottunk egy pótidőpontot is.

A nagy érdeklődés miatt júniustól havonta két alkalommal lesz lehetőség az oktatáson való részvételre, melyet a védőnői szolgálat Facebook oldalán hirdetünk meg. Regisztrációra a program meghirdetését követően lesz lehetőség.

Az oktatáson való részvételhez előzetes regisztráció szükséges: a kozpont@obudaivedonok.hu e-mail-címen tudnak jelentkezni.

A regisztrációhoz szükséges adatok:

  • név
  • hány fővel érkeznek
  • a területi védőnő neve

A jelentkezés a visszaigazolást követően válik véglegessé.

Minden résztvevőt arra kérnek, hogy mások egészségének védelme érdekében csak egészségesen érkezzenek a továbbképzésre. Kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk.

A harmadik kerületen kívüli családok számára a szabadon maradt helyek függvényében biztosítunk lehetőséget a részvételre.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!