Semmelweis Nap 2018. július 1.

Óbudán ünnepélyes keretek között köszöntötték az egészségügyi dolgozókat.

Idén ünnepeltük Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulóját, mely egyben a Magyar Egészségügy Napja is. Ez alkalomból Puskás Péter alpolgármester úr, majd Dr. Budai András, a Szent Margit Rendelőintézet ügyvezető igazgatója és Schadek-Bíró Éva, a Védőnői Szolgálat intézményvezetője köszöntötte a kerület orvosait, szakdolgozóit és védőnőit.

A Semmelweis Nap alkalmából dicséretben részesült intézményünk két védőnője is – több egészségügyi dolgozó mellett. Polgármesteri dicséretet vehetett át Pesel Valéria területi védőnő (a képen), valamint Intézményvezetői dicséretben részesült Palejné Kurtz Zsuzsanna területi védőnő, mindketten az Ányos utcai Védőnői Tanácsadóban végzik közel 4 évtizede áldozatos tevékenységüket a kerületi kisgyermekes családokért.

„Semmelweis a bizonyítékokon alapuló orvoslás és a prevenció alapjait fektette le számunkra. Szellemiségében a hazaszeretet, az innovatív gondolkodás és az önzetlen lelkiismeretesség mindenképpen olyan példa, amely követendő a 21. században is.”- fogalmazott beszédében Schadek-Bíró Éva intézményvezető asszony. Majd Sütő András gondolataival zárta köszöntőjét: „Az igazi tudós lámpást tart a kezében, amellyel messze világítva mutatja az utat”.

Gratulálunk valamennyi jutalmazottnak és köszönjük valamennyi egészségügyi dolgozónak a kerület lakosságának egészsége érdekében végzett munkáját!