Születés Hete Óbudán

2019. május 6-11. között kerül megrendezésre a III. kerületben a Születés Hete programsorozat, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Óbudai csoportjába tartozó szervezetek együttműködésében.

Az egy héten át tartó programsorozatban ismét számos foglalkozásra, bemutatóra és előadásra látogathatnak el a kerületben élő várandósok, kisgyermekes családok.

Idén a rendezvény kuriózumaként 2019. május 8-án 15 órától az Óbudai Danubia Zenekar koncertjével is kedveskedik a városrész a kerületben élő kisgyermekes családoknak. Az esemény keretében adja át Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere az Óbudai Vándorbölcsőt újabb kis lakója számára a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom óbudai csoportja együttműködésével.

A koncert megtekintése kismamák és kísérőjük, valamint kisgyermekes családok számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálok.

Az egy hetes rendezvénysorozat keretében a Védőnői Szolgálat klubfoglalkozásain várandósoknak szóló szoptatási felkészítéssel, csecsemőgondozási bemutatóval, babakonyhával, valamint személyi edző segítségével a szülés előtt és után ajánlott regeneráló mozgásformákkal is találkozhatnak. Dr. Váczi Mária gyermek fogszakorvos a várandósoknak és kisgyermekes családoknak a fogápolással kapcsolatosan nyújt hasznos tanácsokat, emellett az idei rendezvényhez kapcsolódóan a Szent Margit Kórház szülész szakorvosai, Dr. Raft Miklós osztályvezető-helyettes főorvos és Dr. Tompa Norbert szülész-nőgyógyász az intézményi családbarát szülésről tartanak előadást az érdeklődőknek.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom óbudai csoportja szervezésében is tartalmas, izgalmas, informatív programokból válogathatnak, melynek védnöke Szekeres Adrien énekesnő, óbudai édesanya. Az egész heti rendezvénysorozat programjai, témái között generációs és kötődő-nevelő baba-mama klub, hordozási tanácsadás, mozgásfejlesztő foglalkozások, családdal, párkapcsolattal, szülőséggel, gyermekneveléssel, lelki egészségvédelemmel, kamaszokkal kapcsolatos témák kaptak helyet.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom óbudai csoportjának programjai (PDF)

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom óbudai csoportjának tagjai: Egyboglya Alapítvány, Mályvavirág Alapítvány óbudai csoportja, Mazsola- a Fogyatékkal Élő Gyermekekért Alapítvány, Óbudai Anyapont, Óbudai Fejlesztőház, Óbudai Hordozós Klub, Óbudai Mosható Pelusos Klub, Szamóca Gyermekcentrum Alapítvány.

A Születés Hete rendezvénysorozat záró programja 2019. május 10-én lesz a Csillaghegyi Közösségi Házban, mely során 9.00-15.00 óra között számos program és előadás várja a várandósokat, szülőket és szakembereket.

Lesz ringató foglalkozás, maminbaba, hárfás feltöltődés várandósoknak, óbudai baba-mama klubok vezetőinek találkozója, meseterápia, drámajáték foglalkozás, babamasszázs és hordozókendő bemutató, de lesz tombola is, ahol értékes nyeremények találnak gazdára a programra előzetesen regisztrálók között. Előzetes regisztrációkat a csaladbaratobuda@gmail.com e-mail címre várják.

A szülőknek és szakembereknek szóló előadások, workshopok mellett szakmai kerekasztal beszélgetésbe várják dr. Kőnig Róbert gyermeksebész a Szent János Kórházból, dr. Hada Zsuzsanna pszichiátert, aki szülőképzéssel foglalkozik, Schadek-Bíró Évát, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata intézményvezetőjét, Újvári Enikőt a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom alelnökét, a munka-magánélet munkacsoport vezetőjét, Erdeiné Csepregi Erzsébetet, a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom óbudai szervezeti vezetőjét. A programok alatt az előtérben kiállítók és a Mozgalom óbudai csoportjához tartozó szervezetek várják az érdeklődőket.

A programokról intézményünk Facebook oldalán is folyamatosan tájékozódhatnak.

Április végétől a rendezvénysorozatról itt találnak információkat: www.obuda.hu, www.obudaivedonok.hu, www.haromkiralyfi.hu/obuda_bekasmegyer/hirek#helyi, valamint a www.szuleteshetefesztival.hu weboldalakon valamint az Önkormányzat, a Védőnői Szolgálat és a Három Királyfi Három Királylány Óbudai csoportjának Facebook oldalán egyaránt.