Születés Hete Óbudán

Idén 2019. május 6-11. között kerül megrendezésre Óbudán a Születés Hete, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Óbudai csoportjába tartozó szervezetek együttműködésében.

Az egy héten át tartó programsorozatban ismét számos foglalkozásra, bemutatóra és előadásra várják a kerületben élő várandósokat és kisgyermekes családokat.

Idén a rendezvény kuriózumaként 2019. május 8-án 15 órától az Óbudai Danubia Zenekar rendhagyó, bababarát koncertjével is kedveskedik a városrész a kerületben élő kisgyermekes családoknak az Óbudai Társaskörben.  Ezen esemény keretében adja át Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere az Óbudai Vándorbölcsőt újabb, immár 3. kis lakója számára a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom óbudai csoportja együttműködésével.

Az egy hetes rendezvénysorozat keretében a Védőnői Szolgálat klubfoglalkozásain várandósoknak szóló szoptatási felkészítéssel, csecsemőgondozási bemutatóval, babakonyhával, valamint személyi edző segítségével a szülés előtt és után ajánlott regeneráló mozgásformákkal is találkozhatnak. Dr. Váczi Mária gyermek fogszakorvos a várandósoknak és kisgyermekes családoknak a fogápolással kapcsolatosan nyújt hasznos tanácsokat, emellett az idei rendezvényhez kapcsolódóan a Szent Margit Kórház szülész szakorvosai, Dr. Raft Miklós osztályvezető-helyettes főorvos és Dr. Tompa Norbert szülész-nőgyógyász az intézményi családbarát szülésről tartanak előadást az érdeklődőknek.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom óbudai csoportja szervezésében is tartalmas, izgalmas, informatív programokból válogathatnak, melynek védnöke Szekeres Adrien énekesnő, óbudai édesanya. Az egész heti rendezvénysorozat programjai, témái között generációs és kötődő-nevelő baba-mama klub, hordozási tanácsadás, mozgásfejlesztő foglalkozások, családdal, párkapcsolattal, szülőséggel, gyermekneveléssel, lelki egészségvédelemmel, kamaszokkal kapcsolatos témák kaptak helyet.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom óbudai csoportjának programjai (PDF)

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom óbudai csoportjának tagjai: Egyboglya Alapítvány, Mályvavirág Alapítvány óbudai csoportja, Mazsola- a Fogyatékkal Élő Gyermekekért Alapítvány, Óbudai Anyapont, Óbudai Fejlesztőház, Óbudai Hordozós Klub, Óbudai Mosható Pelusos Klub, Szamóca Gyermekcentrum Alapítvány.

A Születés hete programok záró rendezvényére 2019. 05.10-én 9-15 óra között kerül sor a Csillaghegyi Közösségi Házban. A programok között várandósok, kisgyermekesek és szakemberek is kedvükre válogathatnak. Lesz ringató foglalkozás, maminbaba, hárfás feltöltődés várandósoknak, óbudai baba-mama klubok vezetőinek találkozója, meseterápia, drámajáték foglalkozás, babamasszázs és hordozókendő bemutató, de lesz tombola is, ahol értékes nyeremények találnak gazdára a programra előzetesen regisztrálók között. Előzetes regisztrációkat a csaladbaratobuda@gmail.com e-mail címre várjuk.

A szülőknek és szakembereknek szóló előadások, workshopok mellett szakmai kerekasztal beszélgetésbe várják dr. Kőnig Róbert gyermeksebész a Szent János Kórházból, dr. Hada Zsuzsanna pszichiátert, aki szülőképzéssel foglalkozik, Schadek-Bíró Évát, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata intézményvezetőjét, Újvári Enikőt a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom alelnökét, a munka-magánélet munkacsoport vezetőjét, Erdeiné Csepregi Erzsébetet, a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom óbudai szervezeti vezetőjét. A programok alatt az előtérben kiállítók és a Mozgalom óbudai csoportjához tartozó szervezetek várják az érdeklődőket.

A belépés valamennyi programra ingyenes. Az eseményekről április végétől folyamatosan tájékozódhatnak a www.obuda.hu, www.obudaivedonok.hu, www.haromkiralyfi.hu/obuda_bekasmegyer/hirek#helyi, a www.szuleteshetefesztival.hu weboldalakon, valamint az intézmények és szervezetek Facebook oldalain egyaránt.