Támogatott védőoltás III. kerületi gyermekeknek

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az alábbi felhívással fordul a kerületben élő szülőkhöz, gondviselőkhöz a harmadik kerületi csecsemők és gyermekek védőoltással történő ellátásával kapcsolatban.

Tisztelt Szülők!

Napjainkban egyre nagyobb figyelem irányul az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzésére. Anyagi forrásainak függvényében Önkormányzatunk is igyekszik gondoskodni az egészségügyi és szociális ellátásokról, valamint a gyermek- és ifjúságvédelmi feladatokról, az egészséges életmódra nevelés közösségi feltételeinek elősegítéséről.

A III. kerületi csecsemők egészségmegőrzése és betegségmegelőzése érdekében Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete 2020 júliusában döntött a meningococcus B fertőzést, valamint a rotavírus-fertőzést megelőző védőoltási program indításáról.

Döntésünkben szerepet játszott, hogy a védőoltások olyan anyagi terhet jelentenek a legtöbb családnak, amelyet sokan nem tudnak önerőből felvállalni. Önkormányzatunk támogatásával Önök most dönthetnek arról, hogy gyermeküknek biztosítják a meningococcus B, valamint a rotavírus elleni védőoltás beadatását.

A program keretében támogatjuk azoknak a 2020. július 1. után született gyermekeknek a védőoltással történő ellátását, akik – és akiknek legalább az egyik szülője – az Önkormányzat közigazgatási területén lakcímmel rendelkezik, és életvitelszerűen ott tartózkodik.

A támogatás a beadott védőoltás költségeihez biztosított utólagos hozzájárulás. A programban részt vevő csecsemők oltásához szükséges vakcinák teljes beszerzési költségéből az oltási sorozat utolsó oltásának költségét, a szociálisan rászoruló (rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő) csecsemők esetében az oltássorozat teljes költségét az Önkormányzat átvállalja.

A programban szereplő oltások beadásával kapcsolatban a házi gyermekorvos ad tájékoztatást.

Amennyiben a programban részt kívánnak venni, kérjük, szíveskedjenek az alábbi formanyomtatványt kinyomtatni, kitölteni, majd az abban felsorolt mellékletek csatolásával a Polgármesteri Hivatalba – személyesen vagy postai úton – eljuttatni.

A letölthető nyomtatvány.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
Fő tér 3.
1033 Budapest

Forrás: www.obuda.hu