Óbudai Kisgyermekes Családok Egészségnapja

Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata az idei évben ismét megrendezi az Anyatej Világnapja és a Szoptatás Világhete alkalmából a Kisgyermekes Családok Egészségnapját.
A hagyományainktól eltérően idén – járványügyi okokból, a várandósok és a kisgyermekes családok egészségét szem előtt tartva – egy rendezvény helyett két külön helyszínen és időpontban várjuk az óbudai, illetve a békásmegyeri családokat:

  • 2022. szeptember 30-án, pénteken 9.30-tól 13.00 óráig az Óbudai Kulturális Központban (Bp. III. San Marco u. 81.),
  • 2022. október 11-én, kedden 9.30-tól 13.00 óráig a Békásmegyeri Közösségi Házban (Bp. III. Csobánka tér 5.).

A rendezvény 9.30-kor megnyitóval veszik kezdetét, az egészségnapot Dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere nyitja meg, majd a programok – mindkét helyszínen – egészen 13 óráig várják valamennyi kerületi várandóst, 0-3 éves korú gyermekkel érkező anyukát, apukát és nagyszülőket. Az idei egészségnapon is számos tartalmas programot, bemutatót, ingyenes szűrővizsgálatot és tanácsadást kínálunk majd az óbudai-békásmegyeri kisgyermekes családok számára.

Programjaink mindkét helyszínen:
laktációs tanácsadás, konzultáció IBCLC laktációs tanácsadó védőnők segítségével, egyéni tanácsadás előzetes regisztrációt követően is lehetséges
baba-elsősegély oktatás: előzetes regisztráció szükséges
szülésre felkészítés: baba fürdetése, fogása, köldökcsonk ápolás, babakelengye – gyakorlati oktatás kezdő szülőknek, találkozás Schilling Krisztina kórházi védőnővel (Szent Margit Kórház)
szülés utáni rehabilitáció: előadás és tornabemutató szétnyílt hasizom és császárheg kezelés témában – Dr. Ozsvárt Orsolya Friderika okleveles sportrehabilitációs tréner, Mommy belly tréner: – előregisztráció szükséges (a foglakozás kezdete 12.00-kor)
babamasszázs-bemutató – okleveles babamasszázs oktató védőnőkkel
hordozási tanácsadás – Molnár Enikő hordozási tanácsadóval
korai fejlesztő intézmények bemutatkozása, konzultációs lehetőség a Gézengúz Alapítvány, BHRG és az Óbudai Fejlesztőház szakembereivel
egyéni mozgásfejlődési konzultáció a BHRG-vel: előzetes regisztrációt követően
bölcsődei beszoktatás, szolgáltatások: találkozás az Óbudai Egyesített Bölcsődék szakembereivel
Hogyan lehetsz kiegyensúlyozottabb, boldogabb anyuka? – dr. Schubauer Szabina Life és gyerek coach & mediátor előadása az anya – burnoutról, a kiégés jeleiről (az előadások mindkét helyszínen 10.15-kor kezdődnek)
egészségügyi szűrések a Szent Margit Rendelőintézettel
Egészségfejlesztési Iroda programjai
védőnői szűrések gyermekeknek (vérnyomás mérés, látás, színlátás, sztereolátás, hallás)
EPIPEN használatának a megtanítása
babakonyha, hozzátáplálási tanácsok
– bemutatók, tanácsadások

További részletek, a programokra való regisztráció itt elérhető.

Kérjük a programjainkat csak egészségesen látogassák, vigyázzunk egymásra!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!