Az Anyatejes táplálás Világnapja 2021. augusztus 1.

Augusztus 1-je, az Anyatejes táplálás Világnapja alkalmából az óbudai védőnők nevében köszöntjük a szoptató édesanyákat és a női tej donor (anyatejet adó) édesanyákat, akik az anyatejes táplálassal a legtöbbet biztosítják gyermekük fejlődéséhez.

Fotó: pixabay

Az Anyatej Világnapja alkalmából Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatala honlapján megjelent cikk, Schadek-Bíró Éva, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata intézményvezetőjének gondolataival.

Ez a nap, ez a hét kiemelten fontos a számunkra, a mai nappal kezdetét veszi a Szoptatás Világhete, mely alkalomból az intézményünk Facebook oldalán közzétett szakmai írásainkkal, programjainkkal is támogatni kívánjuk az általunk gondozott családokat.

Szakmai cikksorozatunk a Szoptatás Világhete alkalmából:

7/1. rész – Tények és tévhitek a szoptatásról

7/2. rész – Hogyan szoptassak? (Testhelyzetek)

7/3. rész – Az első hetek gyakori kérdései

7/4. rész – Táplálkozás a szoptatás időszaka alatt

7/5. rész – Ami fix, hogy sok minden változik – A növekedési ugrások

7/6. rész – Anyatej donáció, női tej adása

7/7. rész – Szoptatás az első éven túl

Augusztusi programjaink a Szoptatás Világhete alkalmából:

Babahordozási tanácsok az első kisbabás hetekre Időpont, helyszín: 2021. AUGUSZTUS 16., HÉTFŐ, 9:00 óra – Facebook Live

Felkészülés a szoptatásra – család születik Időpont, helyszín: 2021. AUGUSZTUS 17., KEDD, 15:00 óra, Online esemény – Regisztráció itt: https://forms.gle/AZNxnm8r4ULLk6XQA

Baba-elsősegély oktatás szülőknek és leendő szülőknek Időpont, helyszín: 2021. AUGUSZTUS 24., KEDD, 10:00 óra, Óbudai Kulturális Központ

Babamasszázs bemutató Időpont, helyszín: 2021. AUGUSZTUS 25., SZERDA, 10:00 óra, az Óbudai Kulturális Központ udvara (San Marco utca 81.)